Tarta cu prune si branza

de anca_rm in Prajituri, 6 Noi 2013 | 2667 vizualizari

 

Imi statea gandul de ceva vreme la ceva bun cu branza multaaaaa, si iata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr branza dulce
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 gr prune fara samburi
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 200 gr napolitate rolls
  • coaja de la o lamaie
  • esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza:

 

Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .

 Le lasam sa se inmoaie bine .

Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.

O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam deoparte sa se raceasca .

Biscuitii ii macinam sau sfarmam cu mana si ii amestecam cu untul la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta.

Asezam intr-o forma de  tarta unsa cu unt,o nivelam cu mana ca sa fie toata forma acoperita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Branza o facem pasta si o amestecam cu 5 linguri de zahar (gustati , poate mai trebuie adaugat zahar), vanilie, coaja de lamaie .

Batem frisca tare .

Frisca o amestecam cu branza facuta pasta .

Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se racoreasca .

Pe margile tavii (eu am tava cu margini detasabile) am asezat napolitanele  rolls (am folosit viva chioco rolls) ,turnam prunele si intindem peste tot blatul din biscuit .

Deasupra punem crema de branza . si dam la frigider pana cand pregatim glazura .

Ciocolata o punem la foc mic cu laptele si amestecam pana cand se topeste ciocolata . Atentie sa nu ardeti ciocolata , se arde foarte repede.

Scoatem tarta din frigider si turnam glazura .

O intinde astfel incat sa fie toata tarta acoperita si dam din nou la frigider , preferabil pana a doua  zi J.

 

TIPS-URI

1

eu am avut cam 200 gr biscuiti , restul au fost piscoturi si ceva resturi de biscuiti digestivi

2

daca nu aveti forma de tarta cu parti laterale detasabile , folositi o forma de tort detasabila

3

se poate si fara napolitane rolls

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si banane